Повернутися до звичайного режиму

День української писемності та мови

Український народ має давню історію, він витворив оригінальну й неповторну культуру, відому всьому світові. А найголовнішою його ознакою, що дає йому право називатися нацією, є мова – його найбільша духовна цінність, його суть, основа його буття. Це найдорожчий скарб, переданий українцям сотнями й сотнями попередніх поколінь, виплеканий у давньому переказі, у народній пісні, у влучній приказці.

/Files/images/listopad_2018/9lystopadmova.jpg

Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави. Щороку 9 листопада Україна відзначає чудове свято – День української писемності і мови. Встановлене свято було на честь Нестора літописця, послідовника Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.

/Files/images/listopad_2018/DSCN5780.jpg

З нагоди свята в читальному залі районної бібліотеки було проведено з відвідувачами мовну вікторину «Як не знаєш – розпитай, коли мудрий - відгадай». Провідний бібліотекар Віра Берегович ознайомила присутніх з етапами становлення та розвитку нашої рідної мови і запропонувала юним користувачам долучитися до участі у вікторині.

/Files/images/listopad_2018/DSCN5787 обр.jpg

/Files/images/listopad_2018/DSCN5799.jpg

Діти охоче відповідали на поставлені запитання. Змістовний захід згортував присутніх. Тож, усі ми маємо незаперечне право, без сумніву, називати себе українцями та святий обов’язок – зберегти національну своєрідність рідної мови.

/Files/images/listopad_2018/DSCN5807.jpg

На завершення вікторини присутнім було запропоновано ознайомитись з тематичною поличкою літератури про українську мову.

/Files/images/listopad_2018/DSCN5809.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 469

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.