Україна незалежна: час випробувань і сподівань

24 серпня українці святкують найголовніше свято – День Незалежності. Цього року нашій державі виповнюється 27 років.

Україна впродовж багатьох віків боролася за право бути самостійною державою. Багато людей пожертвували своїм життям за те, щоб об’єднати українські землі, зберегти народні звичаї і традиції, не втратити самобутність і не забути вікову історію рідного народу. Відзначення цього свята не тільки нагадує українцям про здобутки і перемоги минулого, втрати і трагічні сторінки у розвитку і становленні країни як самостійної держави, але й вчить молоде покоління цінувати свою країну, не забувати про своє коріння і бути справжніми патріотами.

Долею випало відзначати вже не першу річницю у непростий період багатовікової історії, коли знову приходиться вести кровопролитну боротьбу з зовнішнім агресором за збереження єдиної, незалежної та суверенної держави. На жаль, 27-та річниця не стала винятком.

Напередодні Дня Незалежності ми відзначаємо не менш важливе свято – День Державного Прапора України. Благородні синій та жовтий кольори неба і пшениці символізують небесну блакить та працелюбність українців. Він є символом віри кожного українця, а для воїнів слугує оберегом.

З нагоди відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України в центральній районній бібліотеці організовано виставку-інсталяцію «Україна незалежна: час випробувань і сподівань», де представлено літературу про легендарні постаті країни, про тернистий шлях української нації до самовизначення, а також духовну велич держави.

/Files/images/serpen_2018/DSCN5507.JPG

/Files/images/serpen_2018/DSCN5520.JPG

/Files/images/serpen_2018/DSCN5510.JPG

Вітаємо всіх користувачів з Днем Незалежності та запрошуємо відвідати нашу бібліотеку для ознайомлення з інсталяцією.

Кiлькiсть переглядiв: 226

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.