Правознавча мандрівка "Абетка права"

З 4 по 10 грудня 2017 року в Україні проходить Всеукраїнський тиждень права. Проведення Тижня започатковано Указом Президента України від 8 грудня 2008 року. Адже 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

/Files/images/gruden_2017/IMG_8551.JPG

Саме тому в бібліотеці с. Боратин відбулася правознавча мандрівка «Абетка права» з учнями 4-Б класу та класним керівником Мар’яною Лавренюк. На захід були запрошені: старший інспектор з ювенальної провенції капітан поліції Ярощук Марина Вікторівна та інспектори сектору реагування патрульної поліції – старший лейтенант поліції Геліч Сергій Васильович, старший сержант поліції Бліндер Святослав Михайлович.

/Files/images/gruden_2017/IMG_8552.JPG

Марина Вікторівна розповіла учням про їхні права. Особливу увагу звернула на праві на освіту, наголосивши, що від здобуття достойної освіти залежить майбутнє людини: її працевлаштування та умови для життя.

/Files/images/gruden_2017/IMG_8558.JPG

Діти довідалися про свої обов’язки й відповідальність неповнолітніх за вчинені ними правопорушення.

/Files/images/gruden_2017/IMG_8561.JPG

Сергій Васильович роз`яснив основні правила безпечної поведінки на дорозі, особливу увагу звернув на небезпеку, яка може очікувати їх на вулиці. Пояснив, що будь-які пустощі та розваги біля дороги можуть обернутися бідою. Також поліцейські розповідали про конкретні неприємні ситуації, у які можна потрапити через власну необережність, і як їх уникнути.

Працівники поліції відповіли на усі запитання, які цікавили школярів, та побажали їм бути законослухняними та дисциплінованими учнями.

На завершення мандрівки дітлахи мали змогу відчути себе справжніми поліцейськими, посидіти у патрульному автомобілі, увімкнути проблискові маячки та послухати звук сирени.

/Files/images/gruden_2017/IMG_8563.JPG

/Files/images/gruden_2017/IMG_8571.JPG

Учні щиро подякували працівникам поліції за цікаву і пізнавальну зустріч й висловили бажання, щоб такі зустрічі у нашому селі відбувалися частіше.

/Files/images/gruden_2017/IMG_8567.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 501

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.